Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2007 21:59 - Тайни от Изтока част 2 Тао
Автор: nad1nka Категория: Тя и той   
Прочетен: 949 Коментари: 1 Гласове:
0



imageСъздавайки творбата си „Любовното изкуство”, Овидий надали е предполагал, че векове по-късно внуците му ще надскочат познанията на своя пра-пра-прадядо и дори ще почерпят вдъхновение в леглото от източните сексуални практики... Като Тао например.

Тао събира в себе си цялата китайска мъдрост. Тази наука за живота предхожда философските традиции на древен Египет, Индия и Гърция. Тя изхожда от вярата, че светът е едно цяло. Ето защо единството и енергията на универсума се обозначават с думата тао (в превод от китайски – „пътят на природата и вселената”). Тао използва секса и сексуалната енергия за подобряване на здравето, хармонизира отношенията между партньорите и спомага за духовна реализация. Китайците възприемали правенето на любов като форма на изкуство. Последователите на Тао вярват, че сексуалната възбуда трябва да се удължава максимално, за да може да се постигне по-голямо удоволствие от половия акт.

Осъзнавайки това, ние започваме да се усещаме красиви и позитивни в любовта си към любимите хора. Надали някога е съществувала религиозна общност, за която сексът е бил така морално оправдан, детайлно изучаван, медицински изследван и издиган духовно както в таоизма. Също както при тантризма тао разделя света на две начала: Ин и Ян. Ин е женското начало и се асоциира с водата - материя, която приема различна форма. Ян е мъжкото начало и се асоциира с огъня: чиста енергия без форма и структура, която бързо се разпростира и увеличава мащабите си. Черно-белият кръг на Ин и Ян е важен символ в таоизма: той представя перфектната хармония на противоположностите. Всеки човек носи в себе си Ин и Ян началата. За да бъде здрав, Ин и Ян трябва да се намират в състояние на пълно равновесие. Всеки конфликт в интимната връзка свидетелства за дисхармония между Ин и Ян взаимоотношенията.

Да живее енергията!

Според таоизма любовната енергия се влива в тялото ни през определени точки. За да бъдем по-точни - около 300 енергийни точки, които са свързани посредством т. нар. „меридиани”. Важно е енергията, вливаща се в тялото ни, да създаде свой кръговрат: от половите органи, по гръбнака до главата, след това през езика, по гръдния кош, към пъпа и обратно към половите органи.

Сексуалната сила е една от най-мощните енергии на човека. Таоистите намират в нея причината за духовното и физическото здраве. Ето защо лекарите таоисти често предписват на пациентите си не само лекарства, но и сексуални практики в различни пози, за да се преборят със заболяването.

Единият от основните принципи на таоизма е „Wu Wei”, което в превод означава „не се намесвайте в действията на природата“. Същото важи и в секса: опитайте се поне веднъж да го направите съвсем, съвсем бавно, в ритъм с природата. Възбуждайте се взаимно толкова дълго, докато напрежението не ви завладее напълно. След това спрете и известно време лежете прегърнати един до друг. Поддържайте контакт с очи. Когато възбудата ви поутихне, започнете отначало. Отдайте се един на друг без натрапчивото чувство, че „трябва да правите еди-какво-си”. Само така ще изживеете пълна близост и отдаденост.

Силата на ласките

Според таоизма оргазмът зарежда организма с енергия. За да достигне до мозъка на жената сексуалната енергия, важно е първо тя да се концентрира върху половите органи. Започнете да раздвижвате енергията, като масжирате нежно първо дланите и стъпалата, ръцете и краката на любимата си, а след това галете тялото й по посока от главата надолу и по-надолу. Мислете за това, че женският Ин-принцип се сравнява с водата: важно е енергията да се разлива по всички възвишения и дефилета на женските форми и да достига до най-дълбинните части.

За всеки докосванията са необходими колкото и въздуха. Посредством ласки би могла да заредиш партньора си с жизнената енергия чи. Галенията също така раздвижват жизнената енергия в тялото на любимия човек.

Тао практика

Редовният сексуален живот се грижи за балансираното емоционално партньорство и по този начин въздейства върху цялостното ни психическо и физическо състояние. В таоизма това се тълкува така: сексуалната енергия чин чи пречиства от негативните емоции. Така сексуалната енергия може да се превърне в духовната енергия шен. При сексуалното съвокупление с партньора вие обменяте енергиите си и ги умножавате по девет (девет е свещеното число в будизма). Ето и примерно упражнение: застанете двамата в седнало положение. Поддържайте възможно най- дълго физически контакт, като се наблюдавате през цялото време. Целунете се. Галете езиците си - по този начин запазвате енергийния баланс в телата си. Целувайте се и движете телата си, докато мъжът достигне до еякулация; след това починете и започнете отначало. Ако успеете да овладеете това упражнение, ще достигате до върховата точка и ще изживявате многократни оргазми.




Гласувай:
0



1. zenguy - Всичко това е така само че едно е да го ...
08.04.2007 16:24
Всичко това е така само че едно е да го знаеш на теория друго е да го приложиш правилно на практика независимо за коя религиозна система става въпрос.В източните държави практикуващите са поемани от вещи учители още от малки и практиката на съответната система им става втора а може и първа природа и продължава до смъртта.Хиляди книги са изписани за Тао,Йога,Тантра,Зен и т.н но никой не е постигнал нищо с четени на книги.За мен най-вазна е медитацията независимо как ще я наречеш защото е практика и по себе си знам ,че има силен ефект и резултатите са налице.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nad1nka
Категория: Хоби
Прочетен: 42708
Постинги: 25
Коментари: 9
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930